Крім болю, мігрень впливає на нашу здатність концентруватися та сильно заважає нашому повсякденному життю.
Мігрень дуже стомлююча і може змусити нас лежати у темній кімнаті протягом кількох годин, доки вона не пройде.
Але нове дослідження показало, що мігрень може з’являтися не випадково, і те, що ми їмо може грати величезну роль.
Дослідники вивчили історичні дані та виявили, що легке, помірне та важке недоїдання пов’язане з тим, що учасники експерименту частіше зазнавали сильних головних болів.
Дослідники також зазначили, що у тих, хто відчував сильні головні болі та мігрені, часто не вистачало вітамінів та поживних речовин у раціоні.
Ці люди також пили більше кави та споживали більше теоброміну, який міститься у шоколаді.
В результаті команда дійшла висновку, що харчування тісно пов’язане з мігренню.
«Мігрень може бути спричинена низьким рівнем цукру в крові. Якщо хтось робить тривалі інтервали між їдою, пропускає прийоми їжі або відмовляється від основних груп продуктів, особливо вуглеводів, це може призвести до падіння рівня цукру в крові. Крім того, тривале недоїдання зазвичай призводить до дефіциту вітамінів та мінералів, а дефіцит деяких вітамінів (в основному вітамінів групи В) та мінерального магнію може сприяти важчим мігреням», — каже експерт.