fbpx

Ситний, смачний грецький курячий суп із лимоном

Цей рецепт грецького лимонного супу – ідеальний спосіб використати залишки курки.

Незвичайне поєднання яєць та лимона перетворює курячий бульйон на ексклюзивний суп! Спробуйте авголемоно бодай раз!

Кухня: Грецька
Час підготовки: 10 хвилин
Час приготування: 40 хвилин

Складові:

1 біла цибулина, дрібно нарізана
2 моркви, очищені, тонко нарізані
оливкова олія
цедра 1 лимона
сік 3 лимонів
2 літри курячого бульйону
1 лавровий лист
1 склянка білого рису
2 чашки подрібненої вареної курки
4 яйця
петрушка для прикраси

Ось як готувати:

У жаровні на середньому вогні обсмажте моркву, цибулю та лимонну цедру на оливковій олії. Додайте сіль та перець за смаком. Готувати від 7 до 10 хвилин. Додати бульйон і 1 лавровий лист, довести до кипіння.

Додати рис, довести до кипіння. Варити близько 20 хвилин до готовності рису.

Поки рис готується, збийте 4 яйця та сік 2 лимонів у великій мисці. Коли рис буде готовим, нам потрібно темперувати яйця.

Це метод, при якому ви повільно нагріваєте яйця, щоб вони не зварилися (якби ви кинули їх прямо в суп). Додайте один ополоник супу в яєчно-лимонну суміш і швидко збийте.

Додайте ще один ополоник і зробіть те саме, безперервно збиваючи. Виконайте це з п’ятьма ополониками, потім перелийте суміш назад у каструлю.

Додайте сік ще 1 лимона. Розмішати. Додайте курку і варіть кілька хвилин, поки суміш не прогріється і не загусне.

Смачного!

Перейти к содержимому