Галета — французький десерт з тіста довільної форми з солодкою (іноді солоною) начинкою.
Цей десерт має солодко-терпку начинку зі свіжої журавлини, приправлену ваніллю.
Подавайте цей пиріг із ложкою збитих вершків або ванільного морозива.
Кухня: Французька
Час підготовки: 10 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 6
Складові:
Основа
Готове тісто для пирога, розморожене
цукрова пудра, для посипання
Начинка
2 склянки свіжої журавлини
1/2 склянки цукру
1 столова ложка кукурудзяного крохмалю
1 чайна ложка ванілі
дрібка солі
Ось як готувати:
Змішайте всі інгредієнти для начинки у мисці. Добре перемішайте.
Розкачати тісто в коло. Викладіть тісто на лист, застелений пергаментним папером.
Викладіть журавлинну начинку в середину тіста і розподіліть, залишаючи краї близько 5 см. Краї пирога посипати цукровою пудрою.
Випікайте в попередньо розігрітій до 212 градусів духовці близько 30 хвилин або поки скоринка не стане золотистою.