fbpx

Рай для ласунів: шоколадний пиріг з горішками

Цей смачний та ніжний шоколадний пиріг можна приготувати навіть без особливих кулінарних навичок.

Пиріг дуже простий у приготуванні, його можна швидко зробити в домашніх умовах, адже, швидше за все, всі інгредієнти вже є у холодильнику.

Час підготовки: 20 хвилин
Час приготування: 20 хвилин

Складові:

Для основи:

2 склянки борошна
2 склянки цукру
1/4 чайної ложки солі
4 столові ложки какао-порошку
2 шматочки вершкового масла
1 склянка окропу
1/2 склянки знежирених вершків
2 цілих збитих яйця
1 чайна ложка харчової соди
1 чайна ложка ванільного екстракту

Для глазурі

1/2 склянки дрібно нарізаних горіхів
3/4 пачки вершкового масла
4 столові ложки какао-порошку
6 столових ложок молока
1 чайна ложка ванільного екстракту
2-3 склянки цукрової пудри

Ось як готувати:

У мисці змішайте борошно, цукор та сіль. У каструлі розтопити вершкове масло. Додайте какао і перемішайте. Додайте киплячу воду, дайте суміші закипіти 30 секунд, потім вимкніть вогонь.

Вилийте борошняну суміш і злегка перемішайте, щоб вона охолола.

У мірну склянку налийте вершки та додайте збиті яйця, харчову соду та ваніль. Перемішайте отриману масу із сумішшю олії та какао.

Вилийте у форму та випікайте при температурі 175 градусів протягом 20 хвилин.

Поки готується основа, зробіть глазур.

Дрібно наріжте горіхи. Розтопити вершкове масло в каструлі. Додайте какао, перемішайте, потім вимкніть вогонь. Додайте молоко, ваніль та цукрову пудру. Перемішайте. Додайте горіхи, перемішайте і полийте теплий пиріг. Наріжте квадратиками та подавайте на стіл!

Перейти к содержимому