Соус для барбекю робить майже все, до чого торкається, ще краще.
Соус для барбекю на основі томатів є найбільш впізнаваним і доступним. Основою соусу може бути кетчуп, томатна паста чи томатне пюре.
У той час як соус для барбекю на основі томатів густіший, соус для барбекю на основі оцту рідкіший і з гострим присмаком.
Продовжуйте читати, щоб дізнатися, як приготувати ідеальний соус для барбекю двома способами.
Як приготувати томатний соус для барбекю
Соус для барбекю на томатній основі добре поєднується практично з будь-яким м’ясом — спробуйте його з куркою, бараниною, яловичиною та свининою.
Приготування:
1 склянка кетчупу
¼ склянки яблучного оцту
2 столові ложки патоки
1 столова ложка дижонської гірчиці
1 столова ложка води
1 столова ложка вустерширського соусу
½ чайної ложки солі
½ чайної ложки свіжомеленого чорного перцю
Змішайте всі інгредієнти у невеликій каструлі. Варіть на повільному вогні, часто помішуючи близько 5 хвилин.
Дати повністю охолонути. Зберігати у герметичному контейнері в холодильнику до одного тижня.
Як приготувати соус для барбекю на основі оцту
Завдяки своїй кислотності цей тип соусу ідеально підходить до жирного м’яса, такого як свинина, тому намазуйте його під час смаження.
Не соромтеся скуштувати його і з куркою-гриль, але не додавайте його до яловичини.
Приготування:
2 столові ложки кетчупу
1 склянка яблучного оцту
2 чайні ложки коричневого цукру
½ чайної ложки гострого соусу
¾ чайної ложки меленого червоного перцю
½ чайної ложки солі
¼ чайної ложки меленого чорного перцю
Збийте всі інгредієнти в середній мисці, поки цукор не розчиниться. Зберігати у герметичному контейнері в холодильнику до одного тижня.