Чи любите фаршировані болгарські перці? Фаршировані кабачки? Цей простий рецепт фаршированої цибулі – унікальна альтернатива овочам, які зазвичай фарширують та запікають.
Замість яловичого фаршу можна використовувати фарш з індички, фарш з баранини або курча.
Подавайте цю цибулю, фаршировану яловичиною та рисом, як основну страву з вашими улюбленими гарнірами.
Час підготовки: 20 хвилин
Час приготування: 1 година
Порції: від 5 до 6
Складові:
5-6 середніх цибулин
500 гр. яловичого фаршу
1/3 склянки рису
1 яйце
4 зубчики часнику, подрібнити
1 столова ложка томатної пасти
1 чайна ложка копченої паприки
нарізана петрушка для прикраси
Ось як готувати:
Зніміть із зовнішнього боку цибулин лушпиння і відріжте кінці. Покладіть цибулю у велику каструлю і залийте водою. Доведіть до кипіння і варіть, поки цибуля не стане м’якою, близько 15 хвилин.
Акуратно дістаньте цибулю і дайте їй охолонути. Коли цибулина досить охолоне, обережно видаліть кілька внутрішніх кілець, щоб у центрі було місце для начинки. Наріжте цибулю, яка була видалена.
У мисці змішайте яловичий фарш, рис, яйце, часник, томатну пасту, перець і нарізану цибулю. Додати сіль та перець за смаком. Добре перемішайте.
Отриманою сумішшю наповнити цибулю і викласти в змащену маслом форму для запікання. Навколо цибулі має бути 5 сантиметрів води.
Накрийте кришкою і запікайте в розігрітій до 190 градусів духовці близько 40 хвилин. Розкрийте та запікайте ще близько 5 хвилин. (В процесі перевірки рівня води, можливо, вам доведеться додати ще.)
Залишилося лише посипати нарізаною петрушкою та подавати на стіл.