Новорічний десерт «Шапка Діда Мороза» можна приготувати на будь-якій основі – бісквіті, брауні, дріжджовому тесті.
Знадобиться також вершковий сир та полуниця. Основу можна купити чи приготувати самому.
Час підготовки: 20 хвилин
Час приготування: 30-40 хвилин
Порції: 10
Інгредієнти:
Для брауні
Масло вершкове — 225 гр.
Цукор — 2 склянки
Ванілін — 1 ч.л
Яйця — 4 шт.
Борошно — 180 гр.
Какао-порошок — 70 гр.
Сіль — половина чайної ложки
Сода – половина чайної ложки (загасити лимонним соком)
Шоколад — 180 гр.
полуниця, стебла видалити
збиті вершки або вершковий сир
Ось як це зробити:
Випікайте брауні. Змішайте в мисці сухі інгредієнти — ванілін, муку, сіль, гашену соду. В іншій мисці збийте олію з цукром. Змішайте сухі інгредієнти з масляно-цукровою масою. Збивайте міксером до однорідності.
Продовжуючи збивати, додайте по одному яйцю, потім всипте порошок какао. Шоколад подрібніть, додайте в тісто і перемішайте. Підготуйте форму для брауні. Застеліть її пергаментним папером. Викладіть тісто у форму і випікайте в духовці за температури 175 градусів протягом 35-40 хвилин.
Охолодіть брауні повністю. З готової брауні виріжте квадрати.
На кожний квадрат видавіть збиті вершки. Зверху покладіть полуницю. Прикрасьте полуницю вершками, щоб завершити шапку Діда Мороза.