fbpx

Новорічний десерт «Шапка Діда Мороза»

Новорічний десерт «Шапка Діда Мороза» можна приготувати на будь-якій основі – бісквіті, брауні, дріжджовому тесті.

Знадобиться також вершковий сир та полуниця. Основу можна купити чи приготувати самому.

Час підготовки: 20 хвилин
Час приготування: 30-40 хвилин
Порції: 10

Інгредієнти:

Для брауні

Масло вершкове — 225 гр.

Цукор — 2 склянки

Ванілін — 1 ч.л

Яйця — 4 шт.

Борошно — 180 гр.

Какао-порошок — 70 гр.

Сіль — половина чайної ложки

Сода – половина чайної ложки (загасити лимонним соком)

Шоколад — 180 гр.

полуниця, стебла видалити

збиті вершки або вершковий сир

Ось як це зробити:

Випікайте брауні. Змішайте в мисці сухі інгредієнти — ванілін, муку, сіль, гашену соду. В іншій мисці збийте олію з цукром. Змішайте сухі інгредієнти з масляно-цукровою масою. Збивайте міксером до однорідності.

Продовжуючи збивати, додайте по одному яйцю, потім всипте порошок какао. Шоколад подрібніть, додайте в тісто і перемішайте. Підготуйте форму для брауні. Застеліть її пергаментним папером. Викладіть тісто у форму і випікайте в духовці за температури 175 градусів протягом 35-40 хвилин.

Охолодіть брауні повністю. З готової брауні виріжте квадрати.

На кожний квадрат видавіть збиті вершки. Зверху покладіть полуницю. Прикрасьте полуницю вершками, щоб завершити шапку Діда Мороза.

Перейти к содержимому