fbpx

Десерт «Павлова» зі свіжими ягодами

Павлова — це австралійський десерт з яєчних білків та цукру, який часто прикрашають різними фруктами та збитими вершками.

У цьому рецепті велика, хрумка основа безе доповнює соковиті ягоди, манго та збиті вершки.

Складові:

8 яєчних білків кімнатної температури

¼ чайної ложки винного каменю

2 чашки цукру

1 чайна ложка чистого ванільного екстракту

Від 3 до 4 чашок свіжих ягід

2 середніх манго, очищених та нарізаних

2 склянки густих вершків

Півсклянки сметани

¼ склянки цукрової пудри

листя свіжої м’яти

Приготування:

Розігрійте духовку до 120 °C. Застеліть велике деко пергаментним папером.

Збийте яєчні білки та винний камінь міксером до утворення м’яких піків. Увімкнувши міксер на високу швидкість, повільним струменем додайте 2 склянки цукру. Збивайте, доки яєчні білки не стануть густими, а цукор не розчиниться. Додайте ваніль, збиваючи до однорідності.

Викладіть безе на підготовлений лист досить рівним шаром, майже покриваючи весь лист.

Випікайте безе до твердого стану близько 2 годин. Вимкніть духовку і дайте охолонути.

Змішайте ягоди, манго та 3 столові ложки цукру у великій мисці. Дати постояти часто помішуючи, близько 10 хвилин.

На високій швидкості збийте густі вершки, сметану та цукрову пудру до утворення жорстких піків, близько 2 хвилин. Поступово розподіліть суміш із збитих вершків по охолодженому безе.

Помірно посипати сумішшю ягід і манго, потім прикрасити м’ятою.

Смачного!

Перейти к содержимому