Картопля по-грецьки має лимонну кислинку. При цьому вона неймовірно ароматна і смачна. Подавайте смажену картоплю з куркою, свининою, бараниною або яловичиною.
Кухня: Грецька
Час підготовки: 10 хвилин
Час приготування: 1 година 20 хвилин
Порції: 6
Складові:
1/2 склянки лимонного соку
1/3 склянки оливкової олії
1/4 склянки жовтої гірчиці
4 зубчики подрібненого часнику
2 чайні ложки сушеного орегано
1 кг картоплі, нарізаної шматочками по 2,5 см
1/2 склянки води
Ось як готувати:
Змішайте лимонний сік, оливкову олію, гірчицю, часник та орегано в мисці. Приправити сіллю та перцем. Додайте картоплю та перемішайте.
Помістіть у форму для випікання розміром 13×9 дюймів, збризкану антипригарним кулінарним спреєм. Розподіліть рівним шаром.
Додайте воду і запікайте в попередньо розігрітій до 218°C градусів духовці близько 1 години. Перевірте готовність і продовжуйте запікати, доки вся рідина не випарується, ще близько 20 хвилин.