fbpx

6 продуктів з високим вмістом вітаміну Е для здорової шкіри, волосся та імунітету

Антиоксидантна дія вітаміну Е просто вражає.

Наприклад, він допомагає захистити клітинні мембрани від вільних радикалів, що має ключове значення для запобігання пошкодженню клітин.

Вітамін Е підтримує здоров’я шкіри та волосся, а також бере участь у підтримці імунної функції.

Простіше кажучи, вітамін Е є важливою сполукою для загального стану здоров’я та гарного самопочуття.

Дефіцит вітаміну Е зустрічається досить рідко, але оскільки організм не може виробляти власний вітамін Е, вам потрібно отримувати його з інших джерел.

На щастя, він міститься у багатьох рослинних продуктів, тому неважко досягти рекомендованих 15 міліграмів на день.

Нижче наведені продукти з високим вмістом вітаміну Е, які слід їсти регулярно.

Горіхи

Мигдаль є одним із найбагатших джерел вітаміну Е, а за ним слідує фундук.

Показовий приклад: у 28 г. мигдалю міститься близько 7 міліграмів вітаміну Е, а така ж кількість фундуку містить близько 4 міліграмів вітаміну Е.

Ви можете насолоджуватись горіхами у вигляді пасти, яка дуже смачна поверх тостів або додавати її у вівсянку.

Насіння

Наступного разу, коли вам захочеться чогось хрумкого, візьміть насіння соняшнику, адже воно особливо багате на вітамін Е.

Для порівняння, ¼ чашки насіння містить приблизно 7 міліграмів вітаміну Е, що становить майже половину добової норми, що рекомендується.

Це крім інших поживних речовин, що містяться в насінні соняшнику, таких як залізо, кальцій, магній та клітковина.

Горіхові та насіннєві олії

Оскільки насіння і горіхи містять вітамін Е, не дивно, що їх масла також заслуговують на увагу. Соняшникова олія та олія зародків пшениці багаті на поживні речовини, хоча й мають різне застосування.

Соняшникову олію можна використовувати для приготування їжі за високої температури. Тим часом, олія зародків пшениці має нижчу температуру димлення, тому її слід використовувати в заправках для салатів або збризкувати приготовані страви.

Зелень

Листову зелень є за що любити. Наприклад, шпинат містить близько 2 міліграмів вітаміну Е на півсклянки.

Навіть листове бадилля буряків містить цей вітамін, що дає вам відмінний привід вживати цей овоч.

Загалом листову зелень легко додавати до страв. Спробуйте додавати зелень у печеню, салати, супи або тушковані страви.

Авокадо

Авокадо чудове джерело вітаміну Е, що пропонує близько 4 міліграмів на 100 гр.

Інші корисні речовини в авокадо включають калій, вітамін К і клітковину, яка є життєво важливою для здорового травлення, зниження рівня холестерину, підтримки рівня цукру в крові.

Томатні соуси

Відомий своїм чудовим смаком, консервований томатний соус допоможе вам отримати добову норму вітаміну Е. Одна чашка томатного соусу містить більше 3,5 міліграмів, а також вітамін А, вітамін С та калій.

Перейти к содержимому