fbpx

5 корисних продуктів з високим вмістом вітаміну D

Вітамін D пов’язаний з багатьма процесами в організмі: кістками, сном, імунітетом, здоров’ям серця, а також фертильністю.

Вітамін D називають «сонячним вітаміном», оскільки він утворюється в організмі, коли ваша шкіра піддається впливу ультрафіолетових променів.

За словами Рейчел Берман, доктора медичних наук, легше отримувати природне ультрафіолетове випромінювання сонця влітку, коли дні довгі і погода сприятливіша.

Взимку сонця серйозно не вистачає, і всі схильні відсиджуватися вдома. Через це нашому організму ще важче отримувати вітамін D, якого він потребує.

«Обмеження сонячного світла може призвести до зниження рівня активного вітаміну D, який сприяє здоровій імунній системі», — говорить Майк Ройзен, доктор медичних наук і автор книги «Що є, коли».

На щастя, ви також можете знайти активний вітамін D у здорових, доступних продуктах. Ось п’ять кращих продуктів, багатих на вітамін D.

Риба

Жирна риба, у тому числі лосось, тунець, скумбрія та сардина, є відмінними джерелами вітаміну D. Креветки також є гарним варіантом.

Кардіологічна асоціація рекомендує їсти жирну рибу, багату на омега-3, не менше двох разів на тиждень.

Гриби

Щоб підвищити рівень вітаміну D, їжте більше грибів. Насправді це єдине повністю рослинне джерело вітаміну D! Гриби майтаки або лісові гриби – особливо гарний вибір. Вони добре обсмажуються на оливковій олії як гарнір.

Яйця та сир

За словами доктора Бермана, яєчні жовтки та сир також містять вітамін D. Приготуйте омлет або фріттату із сиром для подвійного «удару».

Молоко

Майже всі молочні продукти збагачені вітаміном D, а якщо ви віддаєте перевагу рослинному молоку, вибирайте збагачене. Ви також можете знайти пластівці та йогурт, збагачені цією поживною речовиною.

Перейти к содержимому