Настав час прощатися з літніми ягодами, а це означає, що сезон яблук не за горами.
І хоча ви, можливо, вже їли перші яблука, найкращий час, щоб насолодитися ними – вересень та жовтень – під час першого збирання врожаю.
Цілком стиглі яблука — без пом’ятостей і вм’ятин, тверді на дотик. М’які плями вказують на те, що яблуко перезріло і вже непридатне для вживання у свіжому вигляді.
Продовжуйте читати, щоб дізнатися про деякі корисні поради щодо зберігання яблук.
Як зберігати цілі яблука
Якщо ви хочете поставити на стіл гарну миску з хрусткими цілими яблуками, вперед. Однак майте на увазі, що вони протримаються в цьому місці близько тижня, тому постарайтеся насолодитися ними якнайшвидше.
Щоб яблука залишалися свіжими якнайдовше, тримайте їх подалі від прямих сонячних променів.
Якщо у вас багато яблук, і ви хочете продовжити термін зберігання, тримайте їх в ящику холодильника. Загорніть цілі яблука у вологий паперовий рушник, а потім помістіть їх у поліетиленовий пакет з отворами, щоб вони залишалися свіжими протягом шести тижнів.
Тільки не зберігайте їх поряд з іншими фруктами та овочами, тому що яблука містять газ етилен, який сприяє більш швидкому дозріванню інших продуктів.
Як зберігати нарізані яблука
Нарізані яблука – це смачна та корисна закуска, але вони не зберігаються так довго, як цілі фрукти. Шматочки яблука зберігайте у пакеті, що закривається, або герметичному контейнері для зберігання продуктів у холодильнику.
Вони залишаться свіжими протягом 3-5 днів, хоч і почнуть коричневіти.
Щоб скибочки яблука не потемніли, збризкайте їх невеликою кількістю лимонного соку, перш ніж покласти у контейнер холодильника. І не турбуйтеся про те, що ваші яблука набудуть лимонного смаку — насправді використання лимонного соку додає ледь помітну терпкість.
Чи можна заморозити яблука?
Ви, звичайно, можете зберігати яблука в морозильній камері, але важливо пам’ятати, що в цьому випадку вони втратить свою хрустку скоринку. Оскільки текстура буде порушена, заморожені яблука ідеально підходять для використання у пирогах, тарталетках, яблучному пюре.
При випіканні заморожені яблука не потрібно розморожувати попередньо. Просто помістіть заморожені скибочки в корж для пирога з рештою начинки, накрийте тістом і запікайте.
Просто слідкуйте за своїм пирогом, оскільки використання замороженої начинки означає, що вам потрібно додати близько 20 хвилин до загального випічки.