Коли наближаються свята, у кожного вони викликають свої кулінарні асоціації.
Це не тільки мандарини, апельсини чи шоколад, а ще випічка та печиво.
Сьогодні готуватимемо смачне імбирне печиво, яке можна зробити разом із дітьми до Різдва або будь-якого іншого свята.
Час підготовки: 10 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порція: близько 30 штук печива.
Складові:
1 пачка вершкового масла, розм’якшеного
1/2 склянки білого цукру
1/2 склянки коричневого цукру
1 яйце
1 чайна ложка ванілі
1/4 склянки патоки
1/2 чайної ложки кориці
1/8 чайної ложки гвоздики
1/8 чайної ложки мускатного горіха
1/2 чайної ложки меленого імбиру
дрібка солі
2 склянки борошна
1 чайна ложка харчової соди
1/4 склянки цукру для обвалювання
1/8 чайної ложки меленого імбиру для обвалення
Ось як готувати:
У мисці змішайте вершкове масло, білий і коричневий цукор до пишної маси.
Додайте яйце, ваніль та патоку. Енергійно збивайте, поки суміш не стане світло-коричневою, близько 2 хвилин.
Додайте корицю, гвоздику, мускатний горіх, імбир, сіль, борошно та харчову соду. Перемішайте.
Змішайте 1/4 склянки цукру та мелений імбир у мисці. Скачати з тіста кульки, потім обваляти їх в імбирно-цукровій суміші.
Викласти на листи для печива, застелені пергаментним папером.
Випікати в попередньо розігрітій до 212 градусів духовці близько 7-8 хвилин. Залишіть печиво близько 5 хвилин на листах, перш ніж виймати.