Курка по-венськи подається з лимонно-масляним соусом. Цей рецепт нам подобається тим, що він простий та швидкий.
Курка по-віденськи відмінно підходить для подачі з рисом, щоб він просочився її ароматним соусом.
Кухня: Віденська
Час підготовки: 10 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій: 4
Складові:
4 тонкі курячі грудки без кісток
1 склянка борошна
2 яйця, збити
1 склянка панірувальних сухарів
часточки лимона
Соус
1 пачка вершкового масла (8 столових ложок)
1 гілочка розмарину або 1 гілочка свіжого чебрецю
сік 1 лимона
Ось як готувати:
Щоб приготувати соус, покладіть масло та вибрані трави в невелику каструлю. Варити на слабкому вогні, поки масло не розтане. Додати лимонний сік. (Ви можете процідити масляну суміш перед подачею на стіл, якщо хочете.)
Готуємо м’ясо. Покладіть борошно в одну миску, яйця в іншу миску та паніровку в третю миску.
Нагрійте трохи олії у сковороді. Приправити курку сіллю та перцем. Обваляйте курку в муці, потім у яйцях, потім у пануванні.
Викладіть курку на сковорідку. Видавіть на курку трохи лимонного соку.
Готуйте, поки курка не стане золотисто-коричневою і хрусткою з обох боків, приблизно 5-7 хвилин. Зніміть з плити і перекладіть на паперовий рушник. Для подачі наріжте курку та подавайте з соусом.