fbpx

Рецепт дня: смажений рис з овочами та шинкою

Смажений рис – один із основних компонентів азіатських страв.

Для приготування підійдуть залишки вареного рису, які наступного дня можна обсмажити разом з іншими інгредієнтами та отримати смачну азіатську страву.

Подавайте цей смажений рис як гарнір або як основну страву. Ви також можете використовувати індичку, що залишилася, якщо у вас немає шинки.

Кухня: Азіатська
Час підготовки: 10 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порції: від 4 до 6

Інгредієнти:

рослинна олія
3-4 чашки вареного білого рису, холодного
4 зелені цибулини, нарізані
2 зубчики часнику, подрібнити
1/4 склянки соєвого соусу
1 столова ложка кунжутної олії
2 чашки нарізаної шинки
1 склянка суміші горошку та моркви
1/2 склянки замороженої кукурудзи
1 столова ложка вершкового масла
3 збиті яйця (за бажанням)

Ось як готувати:

Розігрійте трохи олії у сковороді. Додайте рис, зелену цибулю і готуйте, помішуючи, 2-3 хвилини. Додати часник і готувати ще 30 секунд.

Полийте рис соєвим соусом та кунжутною олією. Перемішайте. Приправте сіллю та перцем. Додайте шинку, горох, моркву та кукурудзу. Готуйте ще 5 хвилин.

Якщо ви хочете додати яйця, зробіть отвір у центрі рису та додайте яйця. Доведіть до готовності, а потім замішайте в рис.

Додайте вершкове масло і перемішайте, поки воно не розтане і не змішається.

Смачного!

Перейти к содержимому