Цей суп з броколі та курки дуже ситний та поживний. А цибуля-шалот і часник, обсмажені в маслі, надають супу приємного смаку.
Подавайте гарячі тарілки цього безглютенового супу, посипаного сиром, на вечерю або обід.
Час підготовки: 10 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порції: 6
Складові:
2 столові ложки топленого масла
3 великі цибулі-шалоти, нарізаних кубиками
5 зубчиків часнику, подрібнити
3 чашки подрібненої вареної курки (або індички)
1/2 чайної ложки подрібнених пластівців червоного перцю
5 склянок курячого бульйону (або бульйону з індички)
2 чашки несолодкого мигдального молока або несолодкого кокосового молока
1/4 склянки безглютенового борошна
3 склянки дрібно нарізаних брокколі
Ось як готувати:
Розтопіть вершкове масло у великій каструлі на середньому вогні.
Обсмажуйте цибулю-шалот і часник протягом 2-3 хвилин, доки вони не стануть прозорими.
Додайте курку чи індичку, подрібнені пластівці червоного перцю та бульйон.
Доведіть до сильного кипіння і добре все перемішайте.
У середній мисці влийте молоко до борошна невеликими порціями, постійно збиваючи, поки суміш стане однорідною.
Акуратно влийте це в суп, часто помішуючи.
Дати покипіти близько 10 хвилин, іноді помішуючи на повільному вогні. Суп має досить швидко загуснути.
Додайте броколі та продовжуйте варити 5-6 хвилин. Приправити сіллю та перцем за смаком.