fbpx

Як у ресторані: фірмовий рецепт супу від знаменитого шеф-кухаря

Рецептом цього запашного супу поділилася шеф-кухар Амалія Морено-Дамгаард.

Суп за авторським рецептом Амалії виходить густим та ситним. Але, якщо ви хочете зробити його рідкішим, щоб отримати більше порцій, просто додайте більше бульйону.

Складові:

2 курячі стегна без шкіри,

4 курячі гомілки без шкіри,

1 середня жовта цибулина, очищена та нарізана

1 чайна ложка подрібненого часнику

2 невеликі сушені лаврові листи

½ чашки кінзи, плюс трохи для подачі,

6 чашок курячого бульйону,

1 чайна ложка олії,

¼ чашки цибулі, дрібно нарізаної,

¾ склянки помідорів, дрібно нарізаних,

щіпка меленої гвоздики,

½ чайної ложки солі,

свіжомелений чорний перець за смаком,

¼ склянки довгозернистого білого рису,

½ склянки моркви, нарізаної соломкою,

½ склянки червоного болгарського перцю, нарізаного соломкою,

півсклянки горошку,

шматочок авокадо, для подачі

Приготування:

У суповій каструлі змішайте курку, цибулю, часник, лавровий лист, листя та стебла кінзи та бульйон. Доведіть до кипіння на сильному вогні, зменшіть вогонь до середнього і варіть під кришкою 30 хвилин.

Тим часом приготуйте софрито: нагрійте масло в сковороді середнього розміру і додайте нарізану цибулю, помідори, гвоздику, сіль і чорний перець за смаком, а також 1/2 склянки гарячого бульйону з супової каструлі.

Готуйте, поки софрито не стане комкуватої суміші, близько 3 хвилин.

Розімніть софрито, щоб довести його до пюреподібної консистенції.

Вийміть курку із супової каструлі та тримайте в теплі. Вийміть цибулю, крупно наріжте її і відкладіть. Видаліть лаврове листя та стебла кінзи і викиньте.

Розділіть курку за допомогою двох виделок. Поверніть нарізану цибулю та нарізану курку в супову каструлю.

Додайте софрито та рис, добре перемішайте. Готуйте під кришкою 10 хвилин. Додайте моркву, болгарський перець та горох.

Добре перемішайте, накрийте кришкою та готуйте ще 10 хвилин. Подавайте суп, прикрасивши шматочком авокадо та кінзою.

Смачного!

Перейти к содержимому