Рис басматі — це ароматний довгозернистий рис, який буває коричневим та білим.
На відміну від білого рису, коричневий рис басматі вважається цілісним зерном.
Горіховий смак та унікальна текстура роблять цей рис чудовим варіантом для обіду. Ось як правильно готувати цільнозерновий рис басмати:
Складові:
1 склянка коричневого рису басматі
сіль
Приготування:
У середній каструлі з кришкою, що щільно закривається, змішайте рис, 2 склянки води і ½ чайної ложки солі. Доведіть до кипіння.
Перемішайте один раз, накрийте кришкою та зменшіть вогонь до мінімуму. Варити 50 хв. Не піднімайте кришку та не перемішуйте!
Зніміть з вогню та дайте постояти під кришкою 5 хвилин. Збити вилкою та подавати.
Смачного!