fbpx

Готуємо пудинг на основі вафель та бананів

Цей пудинг із стиглих бананів можна подавати теплим чи холодним.

Як тільки ви спробуєте цю версію пудингу, то більше ніколи не купуватимете його в магазині.

Час підготовки: 25 хвилин
Час випікання: 15 хвилин
Порції: від 8 до 10

Складові:

1/2 склянки цукру та плюс ще 3 столові ложки
2 столові ложки кукурудзяного крохмалю
1 чайна ложка солі
Півсклянки 2% молока
4 яйця
2 столові ложки несоленого вершкового масла
1 чайна ложка ванільного екстракту
1/3 чашки ванільних вафель плюс ще для подачі
4 стиглих банана, нарізаних скибочками

Приготування:

У мисці змішайте 1/2 склянки цукру, кукурудзяний крохмаль та сіль. У каструлі змішайте цукрову суміш, молоко і 4 яєчні жовтки, добре перемішайте.

Варіть на середньому вогні, постійно помішуючи, від 6 до 8 хвилин або до загусання. Зніміть з вогню. Вмішайте масло та ваніль.

Викладіть половину ванільних вафель шарами у квадратну форму для випікання. Зверху покладіть половину скибочок банана, а потім половину пудингу.

Повторіть з вафлями, шматочками банана і пудингом.

За допомогою електричного міксера збийте яєчні білки на високій швидкості до утворення піни. Поступово додайте 3 столові ложки цукру, збиваючи, доки цукор не розчиниться і не утворяться жорсткі піки. Викладіть безе на пудинг (до краю тарілки).

Випікайте в попередньо розігрітій до 212°С градусів духовці від 7 до 9 хвилин або до золотистого кольору.

Дайте охолонути 30 хвилин і подавайте теплим або охолодіть і подавайте за годину.

Подавайте у десертних тарілках, поклавши на кожну ванільну вафлю.

Перейти к содержимому