Цей пудинг із стиглих бананів можна подавати теплим чи холодним.
Як тільки ви спробуєте цю версію пудингу, то більше ніколи не купуватимете його в магазині.
Час підготовки: 25 хвилин
Час випікання: 15 хвилин
Порції: від 8 до 10
Складові:
1/2 склянки цукру та плюс ще 3 столові ложки
2 столові ложки кукурудзяного крохмалю
1 чайна ложка солі
Півсклянки 2% молока
4 яйця
2 столові ложки несоленого вершкового масла
1 чайна ложка ванільного екстракту
1/3 чашки ванільних вафель плюс ще для подачі
4 стиглих банана, нарізаних скибочками
Приготування:
У мисці змішайте 1/2 склянки цукру, кукурудзяний крохмаль та сіль. У каструлі змішайте цукрову суміш, молоко і 4 яєчні жовтки, добре перемішайте.
Варіть на середньому вогні, постійно помішуючи, від 6 до 8 хвилин або до загусання. Зніміть з вогню. Вмішайте масло та ваніль.
Викладіть половину ванільних вафель шарами у квадратну форму для випікання. Зверху покладіть половину скибочок банана, а потім половину пудингу.
Повторіть з вафлями, шматочками банана і пудингом.
За допомогою електричного міксера збийте яєчні білки на високій швидкості до утворення піни. Поступово додайте 3 столові ложки цукру, збиваючи, доки цукор не розчиниться і не утворяться жорсткі піки. Викладіть безе на пудинг (до краю тарілки).
Випікайте в попередньо розігрітій до 212°С градусів духовці від 7 до 9 хвилин або до золотистого кольору.
Дайте охолонути 30 хвилин і подавайте теплим або охолодіть і подавайте за годину.
Подавайте у десертних тарілках, поклавши на кожну ванільну вафлю.