Готуємо пудинг на основі вафель та бананів

Цей пудинг із стиглих бананів можна подавати теплим чи холодним.

Як тільки ви спробуєте цю версію пудингу, то більше ніколи не купуватимете його в магазині.

Час підготовки: 25 хвилин
Час випікання: 15 хвилин
Порції: від 8 до 10

Складові:

1/2 склянки цукру та плюс ще 3 столові ложки
2 столові ложки кукурудзяного крохмалю
1 чайна ложка солі
Півсклянки 2% молока
4 яйця
2 столові ложки несоленого вершкового масла
1 чайна ложка ванільного екстракту
1/3 чашки ванільних вафель плюс ще для подачі
4 стиглих банана, нарізаних скибочками

Приготування:

У мисці змішайте 1/2 склянки цукру, кукурудзяний крохмаль та сіль. У каструлі змішайте цукрову суміш, молоко і 4 яєчні жовтки, добре перемішайте.

Варіть на середньому вогні, постійно помішуючи, від 6 до 8 хвилин або до загусання. Зніміть з вогню. Вмішайте масло та ваніль.

Викладіть половину ванільних вафель шарами у квадратну форму для випікання. Зверху покладіть половину скибочок банана, а потім половину пудингу.

Повторіть з вафлями, шматочками банана і пудингом.

За допомогою електричного міксера збийте яєчні білки на високій швидкості до утворення піни. Поступово додайте 3 столові ложки цукру, збиваючи, доки цукор не розчиниться і не утворяться жорсткі піки. Викладіть безе на пудинг (до краю тарілки).

Випікайте в попередньо розігрітій до 212°С градусів духовці від 7 до 9 хвилин або до золотистого кольору.

Дайте охолонути 30 хвилин і подавайте теплим або охолодіть і подавайте за годину.

Подавайте у десертних тарілках, поклавши на кожну ванільну вафлю.

Перейти к содержимому