Якщо вам захотілося чогось смачненького до чаю, приготуйте мафіни, що тануть у роті.
А якщо у вас є під рукою свіжі або заморожені чорниці, сміливо додавайте ягоди в тісто — вийдуть чудові чорничні міні-кекси.
Складові:
Вершкове масло — 100 г.
Яйце куряче — 2 шт.
Борошно пшеничне — 240 г.
Чорниця — 180 р.
Цукрова пудра — 180 г.
Молоко коров’яче — 120 мл.
Розпушувач — 10 г.
Ось як готувати:
У миску перекладаємо м’яке вершкове масло. Якщо масло дістали з холодильника, просто підігрійте 100 г. масла в мікрохвильовій печі до м’якого стану.
У миску всипаємо цукрову пудру. Збиваємо міксером масло з цукровою пудрою до отримання однорідної маси, в яку розбиваємо два курячі яйця. Знову все інтенсивно перемішуємо.
У кремоподібну масу що вийшла вливаємо молоко кімнатної температури. Знову перемішуємо.
У пшеничне борошно всипаємо розпушувач і перемішуємо сухі інгредієнти. Просіюємо суміш сухих інгредієнтів у миску з раніше приготовленою основою. Замішуємо однорідне тісто.
Чорниці промиваємо, просушуємо на паперовому рушнику і обвалюємо в невеликій кількості борошна. Якщо ягоди заморожені, попередньо розморожуємо, зливаємо рідину. Заморожені ягоди не потрібно промивати.
Перекладаємо ягоди чорниці у тісто. Розкладаємо тісто в порційні формочки для маффінів. Із запропонованої в рецепті кількості інгредієнтів вийде 12 мафінів.
Випікаємо мафіни з чорницею в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин.