fbpx

Головний конкурент піци — відкритий пиріг з грибами

Цей пиріг із грибами — головний конкурент італійської піци.

Такий пиріг можна приготувати з абсолютно будь-якою начинкою: рибною, м’ясною, овочевою.

Кулінарний блогер Ольга Матвій пропонує зробити пиріг з грибами, смак якого вас просто зведе з розуму.

Складові:

Яйце 1 шт.

Вершкове масло 30 г.

Вода 25 мл.

Сіль 0,5 ч.л.

Борошно 150 гр.

Цибуля 1 шт.

Гриби 300 гр.

Зелена цибуля 2-3 гілочки.

Перець сіль за смаком

Сир 100 гр.

Кріп 1 гілочка.

Приготування:

Дно форми діаметром 26 см. устелити пергаментом. З’єднати веделкою яйце, шматочок м’якого вершкового масла, воду, сіль та борошно, замісити.

Тісто особливо вимішувати не потрібно буквально менше 5 хвилин. Тісто розтягнути, розподілити формою. Сформувати борти.

Гриби порізати на 4 частини та обсмажити до випаровування рідини. Додати крупно порізану цибулю, поперчити, всипати коріандру, посолити, налити олії і обсмажити до прозорості цибулі. Натерти сир.

Потім гриби відкинути на сито, щоб пішло зайве масло. Обов’язково остудити 10 хвилин. Додати сир, все перемішати.

Грибочки розподілити по всьому пирогу та відправити у розігріту духовку. Готувати 18-25 хвилин при 180°, потім зменшити до 160 °.

Пиріг звільнити від форми. Прикрасити зеленню.

Смачного!

Перейти к содержимому