В спекотний літній день немає нічого кращого, ніж відкусити охолоджену скибочку кавуна.
Соковитий, хрумкий, солодкий кавун — найсвіжіший літній фрукт.
Ви можете нарізати кавун так, щоб він став прикрасою столу та його було зручно їсти.
Спойлер: нарізати кавун скибочками, кубиками набагато простіше, ніж ви думаєте!
Просто переконайтеся, що у вас є велика міцна дошка та гострий ніж.
Як нарізати кавун скибочками
Класичні трикутні скибочки – ідеальна закуска для пікніка. Обріжте один кінець кавуна, щоб створити плоску поверхню. Покладіть кавун на пласку сторону і розріжте по центру, щоб вийшли дві половинки. Відкладіть одну половину убік, щоб звільнити місце, потім покладіть іншу половину зрізом вниз і розріжте її навпіл. Кожну половинку наріжте впоперек на часточки. Повторіть всі дії з кавуном, що залишився.
Як нарізати кавун кубиками
Якщо ви готуєте фруктовий салат або збираєтеся додати кавун у смузі, вам підійдуть кубики.
Розріжте кавун навпіл по «екватору». Покладіть половинки на дошку широкими плоскими кінцями вниз. Працюючи зверху вниз, використовуйте кухарський ніж, щоб зрізати шкірку смужками, слідуючи вигину. Повернувши широкий плоский кінець донизу, зробіть рівні паралельні надрізи у верхній частині. Поверніть кавун на 90 градусів і знову наріжте. Утримуючи скибочки разом, переверніть кавун на бік так, щоб ваш ніж знаходився під прямим кутом до останніх скибочок. Зробіть паралельні скибочки по довжині кавуна, щоб вийшли кубики.
Як нарізати кавун паличками
Проста у виконанні нарізка ідеально підходить для дітей. Крім того, вам не потрібно турбуватися про видалення шкірки. Розріжте кавун навпіл по «екватору». Покладіть половинки на дошку широкими плоскими кінцями вниз. Наріжте смужками приблизно 5 см, потім поверніть кавун на 90 градусів і наріжте смужки по 5 см в інший бік. Витягніть свої кавунові палички та насолоджуйтесь!
Як нарізати кавун кульками
Для цього вам знадобиться ложка для морозива, але підійде і невелика ложка для тіста.
Обріжте один кінець кавуна, щоб створити плоску поверхню. Покладіть кавун на плоскою стороною і розріжте по центру, щоб вийшли дві половинки. Використовуйте ложку для морозива, щоб вирізати м’якоть.