fbpx

Це потрібно спробувати: рецепт вершково-лимонного різотто з пармезаном

Різотто — страва італійської кухні з рису, з м’яким, вершковим смаком.

Круглозерний рис варять у бульйоні та вині до кремоподібної консистенції. У процесі приготування різотто часто доводиться помішувати, тому приготуйтеся. Але кінцевий результат того вартий.

Цей простий рецепт лимонного різотто із сиром пармезан вам точно сподобається!

Подавати різотто можна як основну страву або як гарнір до морепродуктів, курки, свинини чи яловичини.

Кухня: Італійська
Загальний час приготування: 30 хвилин
Порції: від 2 до 4

Складові:

1 чашка рису арборіо
900 мілілітрів курячого бульйону
2 столові ложки вершкового масла (розділити)
2 столові ложки оливкової олії
180 мілілітрів сухого білого вина
1/4 склянки лимонного соку
1 лимон, очищений від цедри
1/2 чайної ложки подрібненого базиліка або чебрецю (за бажанням)
1/2 склянки свіжонатертого пармезану плюс ще трохи для подачі

Ось як готувати:

Покласти бульйон у каструлю. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму, щоб він залишався теплим.

Додайте 1 столову ложку вершкового масла та оливкової олії у сковороду на середньому вогні. Коли вони розчиняться, додайте рис. Перемішуйте близько 2 хвилин.

Додайте вино і продовжуйте помішувати, доки вино не випарується. Додайте повну ложку теплого бульйону і продовжуйте готувати, помішуючи, поки більша частина рідини не випарується.

Повторюйте з бульйоном, що залишився, поки весь бульйон не буде використаний або рис не стане м’яким.

Додайте лимонний сік, лимонну цедру і 1 столову ложку вершкового масла, що залишилася. Додайте трави, якщо використовуєте. Слідом приправити перцем. Вмішайте сир пармезан. Подавайте на стіл та насолоджуйтесь.

Перейти к содержимому