Осінь – пора застуд, і щоб уникнути всіх «сюрпризів» цієї пори року необхідно не тільки одягатися за погодою, а й правильно харчуватися, забезпечуючи організм вітамінами та іншими корисностями.
Гарбуз
Багате джерело багатьох вітамінів, у тому числі вітамінів А (понад 200% рекомендованої добової норми!), С та Е. А також мінералів: калію та заліза.
Гарбуз корисний для зору, серця та імунної системи. Гарбуз також багатий на клітковину і є відмінним пребіотиком. Крім того, це дуже ситна закуска, при цьому дієтична. Усього 50 калорій на чашку.
Не забудьте зберегти насіння. Насіння гарбуза допомагає знизити тиск і високий рівень цукру в крові, а також покращити сон.
Хурма
Хурма багата на вітаміни А і С. Цей яскравий фрукт також містить флавоноїди, які допомагають зберегти ваше серце здоровим, і дубильну кислоту, яка допомагає знизити високий рівень холестерину.
Крім того, хурма багата калієм та електролітами, які дають нам заряд енергії.
Ревень
Ревень багатий вітаміном К1, важливою поживною речовиною для здоров’я кісток та згортання крові.
Він також багатий антоціанами, антиоксидантами, які позитивно впливають на кровоносні судини та кров’яний тиск. Спробуйте приготувати пікантну страву з ревнем.
Наприклад, додайте ревінь у салат зі шпинату, ваше улюблене овочеве рагу чи суп.
Груші
Солодкий смак цих плодів вже сам по собі є вагомою причиною, чому варто якомога частіше їсти груші. Не забуваємо також про те, в них міститься гідна порція вітаміну С, клітковини, пектину та міді.
Грецькі горіхи
У горіхах є антиоксиданти, корисні жири, білки та клітковина. Продукт нормалізує тиск та знижує ризик розвитку хронічних хвороб. Також горіхи покращують розумову діяльність.