Цей рецепт перетворює італійський десерт тірамісу на холодні вершкові ласощі.
Тірамісу готують з печива, еспресо та алкоголем зі збитими вершками, яєчним жовтком та сумішшю маскарпоне.
Але коли на вулиці жарко і хочеться чогось сучаснішого, спробуйте приготувати морозиво тірамісу із шести інгредієнтів.
Складові:
1 столова ложка розчинних гранул еспресо
220 гр. сиру маскарпоне
⅓ склянки цукру
1 склянка густих вершків
1 столова ложка темного рому
55 гр. шоколаду (сім із половиною шматочка)
Приготування:
Збийте 1/3 склянки окропу та гранули еспресо у великій мисці, доки гранули не розчиняться. Дати повністю охолонути.
Міксером на низькій швидкості збийте сир та цукор до отримання однорідної маси. Додайте вершки, збиваючи, доки цукор не розчиниться і не утворяться м’які піки. Перекладіть 1/2 чашки сирної суміші до суміші для еспресо, додайте ром.
Перекладіть суміш еспресо та сиру у великий пакет із застібкою-блискавкою. Також перекладіть сирну суміш, що залишилася, в окремий пакетик. Відріжте кінчик від кожного пакета за допомогою ножиць.
Розлийте суміш еспресо та сиру у форми для морозива, заповнюючи кожну приблизно на 2/3. Кілька разів постукайте формами, щоб видалити бульбашки повітря.
Поступово викладіть суміш простого сиру поверх суміші еспресо та сиру. Вставте паличку для морозива у центр кожної форми. Заморожуйте, поки все не стане повністю твердим, від 6 до 48 годин.
Розтопити шоколад на плиті або в мікрохвильовій печі, дайте охолонути. Дістаньте морозиво. Акуратно вийміть його з форм і покладіть на лист, застелений пергаментним папером. Збризкайте розтопленим шоколадом. Знову заморозьте, поки шоколад не затвердіє та насолоджуйтесь!