Цей пиріг із грибами — головний конкурент італійської піци.
Такий пиріг можна приготувати з абсолютно будь-якою начинкою: рибною, м’ясною, овочевою.
Кулінарний блогер Ольга Матвій пропонує зробити пиріг з грибами, смак якого вас просто зведе з розуму.
Складові:
Яйце 1 шт.
Вершкове масло 30 г.
Вода 25 мл.
Сіль 0,5 ч.л.
Борошно 150 гр.
Цибуля 1 шт.
Гриби 300 гр.
Зелена цибуля 2-3 гілочки.
Перець сіль за смаком
Сир 100 гр.
Кріп 1 гілочка.
Приготування:
Дно форми діаметром 26 см. устелити пергаментом. З’єднати веделкою яйце, шматочок м’якого вершкового масла, воду, сіль та борошно, замісити.
Тісто особливо вимішувати не потрібно буквально менше 5 хвилин. Тісто розтягнути, розподілити формою. Сформувати борти.
Гриби порізати на 4 частини та обсмажити до випаровування рідини. Додати крупно порізану цибулю, поперчити, всипати коріандру, посолити, налити олії і обсмажити до прозорості цибулі. Натерти сир.
Потім гриби відкинути на сито, щоб пішло зайве масло. Обов’язково остудити 10 хвилин. Додати сир, все перемішати.
Грибочки розподілити по всьому пирогу та відправити у розігріту духовку. Готувати 18-25 хвилин при 180°, потім зменшити до 160 °.
Пиріг звільнити від форми. Прикрасити зеленню.
Смачного!