Стиглий авокадо має темно-зелений або коричневий колір, якщо авокадо світло-зелений, то він ще недозрілий.
На щастя, є простий спосіб прискорити дозрівання авокадо, і все, що вам потрібно це коричневий паперовий пакет.
Приблизно за два дні до того, як ви захочете поласувати авокадо, просто покладіть його в коричневий паперовий пакет і загорніть. Залишіть його на стільниці або в коморі.
Цей метод також підходить для інших фруктів, таких як персики, манго, сливи та помідори.
Просто зверніть увагу, що цей трюк працює тільки з коричневим паперовим пакетом, тому що пластикові пакети затримують вологу та призводять до плісняви.
Як уповільнити дозрівання авокадо
З іншого боку, якщо ви сподіваєтеся подати гостям на вечерю гуакамоле через кілька днів, а авокадо виявилося занадто м’яким, є дуже простий спосіб уповільнити його дозрівання.
Просто помістіть авокадо у холодильник. Нижча температура уповільнить дозрівання.
Головний висновок – планувати заздалегідь. Коли ви знаходитесь в продуктовому магазині, подумайте, коли ви хотіли б насолодитися авокадо. Якщо скоро, виберіть авокадо з темнішою шкіркою, яка має невелику м’якість і готова до вживання. Якщо у вас є кілька днів до того, як ви його подаватимете, візьміть більш твердий авокадо з зеленішою шкіркою.